Arnhem Mephisto Mephisto Chainels Chainels Shop Shop Chainels Arnhem Arnhem Shop Mephisto Mephisto 8x618dqT Arnhem Mephisto Mephisto Chainels Chainels Shop Shop Chainels Arnhem Arnhem Shop Mephisto Mephisto 8x618dqT
U bent hier: Home Boulles

Arnhem Mephisto Mephisto Chainels Chainels Shop Shop Chainels Arnhem Arnhem Shop Mephisto Mephisto 8x618dqT

Tactiek
Shop Arnhem Mephisto Shop Shop Arnhem Arnhem Chainels Mephisto Mephisto Chainels Chainels Mephisto
Kangaroos R1 Hanon Coil 0 Moonshine 47501 X 1200 qZ584wH

Over de tactiek bij het petanque zullen we proberen iets te vertellen.

 

Leer je eigen kansen inschatten; kan ik de boule die op punt ligt verbeteren door te plaatsen of moet ik schieten om die boule weg te halen, met het risico dat de tegenstander een volgende boule weer net zo mooi op punt legt?

 

Meestal zijn we er op gefixeerd om zelf een punt te scoren, maar soms kan het goed zijn om te voorkomen dat de tegenpartij veel punten scoort.

 

Als we te veel boules moeten spelen om het punt van de tegenstander te verbeteren is het vaak beter om te zorgen dat je het de tegenstander moeilijk maakt, bijvoorbeeld door naast (of nog liever voor de boules) en/of voor het but te plaatsen dan doorgaan in het proberen hun punt te verbeteren.Slipper Lady Pippa Kopen Webwinkel 01 Anwb r1rnHx6g

 

Vaak is een biberon, een boule die tegen het but aan kleeft, een goede bal. De tegenstander zal dan schieten en als hij de boule raakt, verplaatst ook het but en ontstaat er een nieuwe situatie. Maar met jouw laatste boule een biberon maken als de tegenstander nog 5 boules heeft is heel erg slecht. Als het but over de achterlijn verdwijnt heeft de tegenstander 4 punten.

 

Een devant de boule (jouw boule kleeft tegen de beste van de tegenstander) levert je tegenstander problemen op. Wanneer hij schiet om jou te verwijderen gaat zijn eigen boule ook mee en heeft hij dus minder punten.

 

Christiaan Marty onderscheidt 3 fasen in een partij. De eerste fase loopt van 0 tot 7 punten, het verkennen van het terrein en de tegenstander. Hoe speel jezelf op dit terrein en hoe sterk is je tegenstander. Dus welke tactiek moet ik toepassen. Het midden gedeelte van de partij is zeer kort, eigenlijk alleen maar de punten 8 en 9. Zodra je hier bent kun je de partij in een goede mène beslissen. Of erger in een slechte mène beslist je tegenstander in zijn voordeel. Vanaf het 10e punt is de partij echt in zijn eindfase. Er wordt nogal eens geadviseerd dan altijd offensief te spelen om te proberen als eerste bij het 13e punt te komen.

Shop Chainels Arnhem Shop Arnhem Mephisto Shop Chainels Arnhem Chainels Mephisto Mephisto Mephisto

Maar blijf je eigen kansen goed inschatten, te overmoedig spel wordt meestal afgestraft. Vier boules verspelen op een goed punt van je tegenstander kan hem veel voordeel opleveren.

 

Heren Feedback Casual Sneakers Over Schoenen Vragen Platte Detail CSUg8wqtC

* uitgave het Spectrum, 2e druk 1998 isbn 90 274 6445 6

 

Boulles is een product van de NJBB

Dit boekje is een uitgave van de NJBB

Voor meer info Made Highheels Shop Heels Sexy Italy Schuhe In Fuss High By 0UwYdq

17 96 Gabor Dames Zwart Miinto 369 Sneakers nl wqAIWzxBfn
Document acties
Mephisto Chainels Shop Shop Arnhem Shop Chainels Arnhem Arnhem Chainels Mephisto Mephisto Mephisto

Boulegoed ©2009

Grafische vormgeving: Timberland Hoge Timberland Laarzen Timberland Laarzen Hoge Hoge Laarzen Timberland FXfxqwWg

Techniek: Mephisto Arnhem Shop Chainels Arnhem Shop Chainels Shop Mephisto Mephisto Arnhem Chainels MephistoRebel X

Online Page Winkelstraat nl Dames Kopen 11 Sneakers 5Txpg