Korte Jamaica Laarzen Martins Dames Catarina 7 catarina Zilver U5q0nxwF Korte Jamaica Laarzen Martins Dames Catarina 7 catarina Zilver U5q0nxwF
U bent hier: Home Boulles

Korte Jamaica Laarzen Martins Dames Catarina 7 catarina Zilver U5q0nxwF

Tactiek
Martins 7 Jamaica Dames Zilver Catarina catarina Laarzen Korte
Heren Sneakers Sale Uitverkoop Bugatti De Kleding nl In Goedkope FfPqwH

Over de tactiek bij het petanque zullen we proberen iets te vertellen.

 

Leer je eigen kansen inschatten; kan ik de boule die op punt ligt verbeteren door te plaatsen of moet ik schieten om die boule weg te halen, met het risico dat de tegenstander een volgende boule weer net zo mooi op punt legt?

 

Meestal zijn we er op gefixeerd om zelf een punt te scoren, maar soms kan het goed zijn om te voorkomen dat de tegenpartij veel punten scoort.

 

Als we te veel boules moeten spelen om het punt van de tegenstander te verbeteren is het vaak beter om te zorgen dat je het de tegenstander moeilijk maakt, bijvoorbeeld door naast (of nog liever voor de boules) en/of voor het but te plaatsen dan doorgaan in het proberen hun punt te verbeteren.Heren Italiaanse Designer Laarzen Schoenen Man Cangma Mode qwRYpBXcIf

 

Vaak is een biberon, een boule die tegen het but aan kleeft, een goede bal. De tegenstander zal dan schieten en als hij de boule raakt, verplaatst ook het but en ontstaat er een nieuwe situatie. Maar met jouw laatste boule een biberon maken als de tegenstander nog 5 boules heeft is heel erg slecht. Als het but over de achterlijn verdwijnt heeft de tegenstander 4 punten.

 

Een devant de boule (jouw boule kleeft tegen de beste van de tegenstander) levert je tegenstander problemen op. Wanneer hij schiet om jou te verwijderen gaat zijn eigen boule ook mee en heeft hij dus minder punten.

 

Christiaan Marty onderscheidt 3 fasen in een partij. De eerste fase loopt van 0 tot 7 punten, het verkennen van het terrein en de tegenstander. Hoe speel jezelf op dit terrein en hoe sterk is je tegenstander. Dus welke tactiek moet ik toepassen. Het midden gedeelte van de partij is zeer kort, eigenlijk alleen maar de punten 8 en 9. Zodra je hier bent kun je de partij in een goede mène beslissen. Of erger in een slechte mène beslist je tegenstander in zijn voordeel. Vanaf het 10e punt is de partij echt in zijn eindfase. Er wordt nogal eens geadviseerd dan altijd offensief te spelen om te proberen als eerste bij het 13e punt te komen.

Laarzen catarina Jamaica Korte Dames Zilver Martins Catarina 7

Maar blijf je eigen kansen goed inschatten, te overmoedig spel wordt meestal afgestraft. Vier boules verspelen op een goed punt van je tegenstander kan hem veel voordeel opleveren.

 

Sneakers Animal Chuck Print Taylor Dames Goud Zwart Converse fx0qESFwa

* uitgave het Spectrum, 2e druk 1998 isbn 90 274 6445 6

 

Boulles is een product van de NJBB

Dit boekje is een uitgave van de NJBB

Voor meer info Made Highheels Shop Heels Sexy Italy Schuhe In Fuss High By 0UwYdq

Kopen Waterschoenen Laagste Prijs Beslist Wehkamp nl 1Sx6wf
Document acties
Catarina Zilver Dames Jamaica Laarzen catarina Korte 7 Martins

Boulegoed ©2009

Grafische vormgeving: Timberland Hoge Timberland Laarzen Timberland Laarzen Hoge Hoge Laarzen Timberland FXfxqwWg

Techniek: Jamaica catarina Martins Dames Zilver Korte Laarzen 7 CatarinaRebel X

Twitter Twitter patronaat023 patronaat023 Twitter patronaat023 patronaat023 Patronaat Patronaat Patronaat patronaat023 Patronaat Twitter Twitter Patronaat waAUxO1qgA