Leverbaar Wit Dames Poelman Uit Combi 39 Sneakers Direct Combi qxOqHw01E Leverbaar Wit Dames Poelman Uit Combi 39 Sneakers Direct Combi qxOqHw01E
U bent hier: Home Boulles

Leverbaar Wit Dames Poelman Uit Combi 39 Sneakers Direct Combi qxOqHw01E

Tactiek
Combi Dames 39 Direct Wit Leverbaar Sneakers Uit Combi Poelman
Kaiser Roze Peter Shop Online Damesschoenen Fit Wide 00Hdwrx

Over de tactiek bij het petanque zullen we proberen iets te vertellen.

 

Leer je eigen kansen inschatten; kan ik de boule die op punt ligt verbeteren door te plaatsen of moet ik schieten om die boule weg te halen, met het risico dat de tegenstander een volgende boule weer net zo mooi op punt legt?

 

Meestal zijn we er op gefixeerd om zelf een punt te scoren, maar soms kan het goed zijn om te voorkomen dat de tegenpartij veel punten scoort.

 

Als we te veel boules moeten spelen om het punt van de tegenstander te verbeteren is het vaak beter om te zorgen dat je het de tegenstander moeilijk maakt, bijvoorbeeld door naast (of nog liever voor de boules) en/of voor het but te plaatsen dan doorgaan in het proberen hun punt te verbeteren.Sneaker 3209 Dl Metallic Grijs Zwart Prijs Beste Sport Klitteband txwBIZZS

 

Vaak is een biberon, een boule die tegen het but aan kleeft, een goede bal. De tegenstander zal dan schieten en als hij de boule raakt, verplaatst ook het but en ontstaat er een nieuwe situatie. Maar met jouw laatste boule een biberon maken als de tegenstander nog 5 boules heeft is heel erg slecht. Als het but over de achterlijn verdwijnt heeft de tegenstander 4 punten.

 

Een devant de boule (jouw boule kleeft tegen de beste van de tegenstander) levert je tegenstander problemen op. Wanneer hij schiet om jou te verwijderen gaat zijn eigen boule ook mee en heeft hij dus minder punten.

 

Christiaan Marty onderscheidt 3 fasen in een partij. De eerste fase loopt van 0 tot 7 punten, het verkennen van het terrein en de tegenstander. Hoe speel jezelf op dit terrein en hoe sterk is je tegenstander. Dus welke tactiek moet ik toepassen. Het midden gedeelte van de partij is zeer kort, eigenlijk alleen maar de punten 8 en 9. Zodra je hier bent kun je de partij in een goede mène beslissen. Of erger in een slechte mène beslist je tegenstander in zijn voordeel. Vanaf het 10e punt is de partij echt in zijn eindfase. Er wordt nogal eens geadviseerd dan altijd offensief te spelen om te proberen als eerste bij het 13e punt te komen.

Combi Poelman Wit Sneakers 39 Uit Direct Leverbaar Dames Combi

Maar blijf je eigen kansen goed inschatten, te overmoedig spel wordt meestal afgestraft. Vier boules verspelen op een goed punt van je tegenstander kan hem veel voordeel opleveren.

 

maat Gouden be Te Hakjes Met Koop Leren 2dehands 35 Damessandalen qgcwgz4WrI

* uitgave het Spectrum, 2e druk 1998 isbn 90 274 6445 6

 

Boulles is een product van de NJBB

Dit boekje is een uitgave van de NJBB

Voor meer info Made Highheels Shop Heels Sexy Italy Schuhe In Fuss High By 0UwYdq

Dine Hos Nye Damer Køb Online dk Zalando Sneakers TqEU4wXn7
Document acties
Combi Direct Dames 39 Poelman Sneakers Wit Combi Leverbaar Uit

Boulegoed ©2009

Grafische vormgeving: Timberland Hoge Timberland Laarzen Timberland Laarzen Hoge Hoge Laarzen Timberland FXfxqwWg

Techniek: Leverbaar Direct Combi 39 Wit Poelman Sneakers Uit Combi DamesRebel X

Dames Tot Dames Dames Sneakers Sneakers Adidas Voor Adidas Voor Voor Tot Adidas Sneakers qfwC1HnTx